HTML

2009.02.23. 15:38 hmolnarj

A hackerek rászálltak az Xbox játékosokra

Címkék: biztonság xbox xboxlive

A játékban vesztes hackerek a valóságban vágnak vissza az Xbox játékosoknak, akik ráadásul 20 dollárért bárkinek az internet-hozzáférését megbénítják. Ingyen pontokat pedig ne reméljen senki.

Mostanság alaposan nézzék meg az Xbox játékosok, hogy kivel játszanak az interneten keresztül, mert egy győzelem ára igen borsos lehet. A BBC értesülései szerint ugyanis az elmúlt hetekben megszaporodtak az Xbox Live fiókok elleni Deniel of Service (Dos) támadások, amit a játékban vesztes, bosszúéhes hackerek követnek el.
A támadók azt használják ki, hogy a konzolok is egy IP-címmel kapcsolódnak a netre, amelyre rászabadítják a korábban uralmuk alá vont zombi gépeket. Akik pedig folyamatos kérésekkel teljesen megbénítják az internet-szolgáltatást. A kárvallott felhasználó pedig nem csak a netes Xbox játékból szorul ki így, de az internet elérésének is búcsút mondhat. S ez már nem játék.

Ezen felül aggasztó lehet az is, hogy már nem csak a bosszúvágy szolgál motivációként, hanem a pénzszerzés is. A hackerek ugyanis a mélyebb-informatikai tudással nem rendelkező felhasználóknak is segítenek, hogy ők is megbénítsák legyőzőjük internet-kapcsolatát. Szolgálataikért - a BBC információ szerint - csupán 20 dollárt kérnek. Cserébe elérhetővé teszik azt a programot, amely a Dos támadást elvégzi az Xbox Live hálózaton belül.

Nincs ingyen ebéd
S ide tartozik egy korábbi hír is, amely szerint akár hitelkártya adataikat, összegyűjtött játékospontjaikat és megvásárolt játékaikat is elveszthetik azok az Xbox felhasználók, akik ingyenes Microsoft pontok reményében illetéktelen kezekbe adják felhasználónevüket és jelszavukat. A pénzért megvásárolható Microsoft pontok fizetőeszközként szolgálnak az Xbox játékkonzolhoz különböző kiegészítő tartalmakat árusító Xbox Live felületen. Az internetes bűnözők megszerzik a játékosok belépési adatait, így hozzáférhetnek azok személyes és hitelkártya adataihoz, elkölthetik a Microsoft pontjaikat, de akár elvehetik az elsősorban presztízsértékű játékospontjaikat (gamerscore) is.

Az elkövetők legtöbbször ingyenes pontokat ígérnek a gyanútlan felhasználóknak. Az adathalász weboldalakra irányító üzenetek sokszor játék közben, maguktól a játéktársaktól érkeznek, de a YouTube-on is számos hamis útmutatót találhatunk.

Egy kamu videó:

Forrás: pcworld.hu

Szólj hozzá!

2009.01.26. 16:35 hmolnarj

2012 körül érkeznek az új konzolok?

Címkék: előrejelzés ubisoft konzolpiac

Nagy a pörgés az Ubisoft háza táján mostanában. Az év elején általában még lassabban mennek a dolgok, nem úgy Ubiéknál. Yves Guillemot már bemutatta nekünk, hogy körülbelül mire is számíthatunk a megjelenések ügyében. Aztán elterjedt a pletyka, hogy az Ubisoft embereket vesz fel, és a kérdésre reagálva Guillemot elmondta, hogy elsősorban olyan fejlesztőket keresnek, akik új technológiákon dolgoznak, melyeket valószínűleg majd a - Guillemot szerint legalábbis - 2011, vagy 2012-ben érkező új konzoloknál használhatnak. Hogy pontosan mit is értett az új technológiákon, és honnan veszi az úr, hogy két éven belül érkeznek az új konzolok, nem teljesen világos, viszont Guillemot határozottan meg van róla győződve, hogy már most lépni kell, ha előnyben szeretnének lenni a jövőben.

Forrás: Gamestar

Szólj hozzá!

2009.01.15. 14:07 hmolnarj

Nesztek nextgen konzolok: még mindig népszerű a PS 2

Címkék: xbox playstation2 konzolpiac

A Playstation 2 kilenc éve született. Ekkor még nem létezett iPod, nem volt Windows XP a Google-t pedig csak a keresőmotorjáról ismerték. A számítástechnika az egyik leggyorsabban változó iparág, ennek ellenére a Sony konzolja még ma is az egyik legnépszerűbb játékgép.

Eddig összesen 50 millió darabot értékesítettek belőle az Egyesült Államokban, és egy közelmúltban publikált felmérés szerint tavaly ezzel a konzollal játszottak a legtöbbet az amerikaiak.

A Playstation 2 megjelenése után egy évvel forgalmazni kezdett Xbox gyártását már leállították. A Microsoft első konzoljából 14,5 milliót, a PS2 másik riválisának számító Gamecube-ból pedig 12 milliót adtak el az Egyesült Államokban tavaly novemberig. Ebben a hónapban több mint 200000 régi Playstation-t vettek az amerikaiak, az összes addig értékesített PS2 száma pedig 47 millió volt, írja az AP hírügynökség.

A Sony legújabb konzoljának népszerűsége meg sem közelíti az elődjét. A Playstation 3 eladásai, mind az Xbox 360, mind pedig az eladási listákat vezető Nintendo Wii mögött el vannak maradva. Ennek az oka valószínűleg a játékgép borsos ára. A Blue-ray lejátszóval felszerelt és a legújabb játékokat futtató konzolért kevesen fizetnek 400 dollárt a recesszió idején. A Playstation 2 viszont továbbra is kelendő, bár már mások vásárolják, mint megjelenésekor. Míg egy évtizede a játék fanatikusok kedvence volt, ma elsősorban az alacsony keresetűek és családok veszik az eredeti ár harmadáért árult és az eredetinél jóval vékonyabb játékgépet.

A konzol népszerűvé válásához hozzájárult a beépített DVD lejátszó, ami annak idején egy technikai újításnak számított és hogy olyan, máig népszerű játékok mutatkoztak be rajta mint a Grand Theft Auto a Guitar Hero vagy az SSX sorozat. A Sony nem tervezi a Playstation 2 gyártásának a leállítását a közeljövőben és továbbra is ad ki játékokat hozzá.

Forrás: ICTpress.hu

Szólj hozzá!

2009.01.13. 18:38 hmolnarj

Mi lesz az Xbox720 neve?

Címkék: microsoft domain védjegy xbox720

Jó kérdés. Gyakorlatilag szerintem jelenleg még senki sem tudja. Még a fejlesztők sem. Pedig sokan már készpénznek veszik az Xbox720 nevet, de véleményem szerint 90 százalék, hogy mégis más lesz a befutó. Egyrészt, mert logikátlan lenne az elnevezés. A 360 anno jó volt, hiszen a gépre jellemző kőrre asszociált, míg a 720 ilyen szempontból nem számítana jónak. Hacsak nem két teljes kőrre gondolnak. Másrészt a Microsoft majd mindig más projekt névvel illeti leendő termékét, mint amilyen nevet végül is kap. A Windows 7 esetében is az volt a szenzáció, hogy a végleges neve is Windows 7 maradt...

Ezt támasztja alá, hogy a Microsoft még nem is védjegyeztette az Xbox 720 nevet, ami szintén a névváltoztatása enged következtetni. Hiszen ha biztosak lennének a dolgukban, akkor már rég levédették volna a terméket. Persze ennek ellenére az ügyeskedők nem pihennek: több xbox720 nemzetközi domain már regisztrálásra került, amelyek tulajdonosai általában magánszemélyek. Az xbox720.com domaint például már 2004 februárjában bejegyeztette egy New York-i illető.

center


A jelek tehát arra engednek következtetni, hogy nem 720 lesz a Microsoft leendő konzoljának a neve. A fórumokon több név is kering. Egyesek szerint az Xbox540, vagy az Xbox Ultra, míg mások szerint az Xbox1080 lehet a befutó. Utóbbi egyrészt a 360 háromszorosa, másrészt a nevet védők álláspontja szerint a leendő alapértelmezett felbontást is elrejthetnék így a névben. Valószínűleg egyiküknek sem lesz igaza, s a leendő konzol egy fontos, új feature-ről fogja kapni a nevét, amelynek részletei egyelőre nem ismertek. Így marad a rejtély és jobb név híján mindenki Xbox 720-ról beszél (a valószínűsíthető Playstation 4 és a gyanúsan jól hangzó Wiii mellett).

Lehet találgatni: mi lesz az Xbox720 végleges neve?

 

Szólj hozzá!

2009.01.13. 14:10 hmolnarj

Nem kapkodnak az Xbox720 készítői

Címkék: microsoft piac xbox720 playstation4 wiii

A konzolok karácsonyi sikerei után a napokban sok pletyka látott napvilágot a következő generációs konzolok megjelenésével kapcsolatban, ám a legfrissebb hírek szerint 2011-nél korábban se az Xbox 720, se a Playstation 4, se a Wiii megjelenésének nincs realitása. "Teljesen felesleges egy szebb és gyorsabb konzolt készíteni...A jelen konzolgeneráció életciklusa – és most nemcsak az Xboxokról beszélek, hanem a Wii-t és a PS3-mat is ide értem – valószínűleg hosszabb lesz, mint a korábbi generációké” - nyilatkozta Robbie Bach, a Microsoft szórakoztató elektronikai részlegének elnöke a Mercury News kérdésére.


Emiatt az elemzők szerint legkorábban 2011 körül van realitása az egyelőre xbox720 kódnéven futó konzol megjelenésére, amely időpont a gazdasági krízis hatására még tovább tolódhat. Egy Bach által emlegetett szebb és gyorsabb konzol, prémium árral ugyanis bukásra lenne ítélve, főként ha az nem kínál újfajta játékélményt. amelyre egyébként Redmondban törekszenek a Wii sikereit látva.

Az Xbox 360 lecserélése azért sem időszerű, mert a 2005-ben megjelent konzol nagyon jól muzsikál a piacon. Eddig 17 millióan csatlakoztak a Windows Live hálózatához, és csak Amerikában 3,3 millió készüléket adtak el 2008 decemberéig (s ebben még nincs benne a karácsonyi időszak). Miközben a Wii 8 milliós, a Playstation 3 2,8 milliós eladással büszkélkedhetett. Emiatt a Sonynak lenne talán oka sietni, de a cég illetékesei is tíz éves életciklust emlegetnek a konzoljuk kapcsán, így lehet, hogy 3-4 éven belül megelégszik minden gyártó a jelenlegi konzoljával.

Szólj hozzá!