HTML

Codename: Xbox720

Információk a Microsoft leendő konzoljáról

Friss topikok

Linkblog

2009.01.13. 18:38 hmolnarj

Mi lesz az Xbox720 neve?

Címkék: microsoft domain védjegy xbox720

Jó kérdés. Gyakorlatilag szerintem jelenleg még senki sem tudja. Még a fejlesztők sem. Pedig sokan már készpénznek veszik az Xbox720 nevet, de véleményem szerint 90 százalék, hogy mégis más lesz a befutó. Egyrészt, mert logikátlan lenne az elnevezés. A 360 anno jó volt, hiszen a gépre jellemző kőrre asszociált, míg a 720 ilyen szempontból nem számítana jónak. Hacsak nem két teljes kőrre gondolnak. Másrészt a Microsoft majd mindig más projekt névvel illeti leendő termékét, mint amilyen nevet végül is kap. A Windows 7 esetében is az volt a szenzáció, hogy a végleges neve is Windows 7 maradt...

Ezt támasztja alá, hogy a Microsoft még nem is védjegyeztette az Xbox 720 nevet, ami szintén a névváltoztatása enged következtetni. Hiszen ha biztosak lennének a dolgukban, akkor már rég levédették volna a terméket. Persze ennek ellenére az ügyeskedők nem pihennek: több xbox720 nemzetközi domain már regisztrálásra került, amelyek tulajdonosai általában magánszemélyek. Az xbox720.com domaint például már 2004 februárjában bejegyeztette egy New York-i illető.

center


A jelek tehát arra engednek következtetni, hogy nem 720 lesz a Microsoft leendő konzoljának a neve. A fórumokon több név is kering. Egyesek szerint az Xbox540, vagy az Xbox Ultra, míg mások szerint az Xbox1080 lehet a befutó. Utóbbi egyrészt a 360 háromszorosa, másrészt a nevet védők álláspontja szerint a leendő alapértelmezett felbontást is elrejthetnék így a névben. Valószínűleg egyiküknek sem lesz igaza, s a leendő konzol egy fontos, új feature-ről fogja kapni a nevét, amelynek részletei egyelőre nem ismertek. Így marad a rejtély és jobb név híján mindenki Xbox 720-ról beszél (a valószínűsíthető Playstation 4 és a gyanúsan jól hangzó Wiii mellett).

Lehet találgatni: mi lesz az Xbox720 végleges neve?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xbox720.blog.hu/api/trackback/id/tr18875421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása