HTML

2009.01.15. 14:07 hmolnarj

Nesztek nextgen konzolok: még mindig népszerű a PS 2

Címkék: xbox playstation2 konzolpiac

A Playstation 2 kilenc éve született. Ekkor még nem létezett iPod, nem volt Windows XP a Google-t pedig csak a keresőmotorjáról ismerték. A számítástechnika az egyik leggyorsabban változó iparág, ennek ellenére a Sony konzolja még ma is az egyik legnépszerűbb játékgép.

Eddig összesen 50 millió darabot értékesítettek belőle az Egyesült Államokban, és egy közelmúltban publikált felmérés szerint tavaly ezzel a konzollal játszottak a legtöbbet az amerikaiak.

A Playstation 2 megjelenése után egy évvel forgalmazni kezdett Xbox gyártását már leállították. A Microsoft első konzoljából 14,5 milliót, a PS2 másik riválisának számító Gamecube-ból pedig 12 milliót adtak el az Egyesült Államokban tavaly novemberig. Ebben a hónapban több mint 200000 régi Playstation-t vettek az amerikaiak, az összes addig értékesített PS2 száma pedig 47 millió volt, írja az AP hírügynökség.

A Sony legújabb konzoljának népszerűsége meg sem közelíti az elődjét. A Playstation 3 eladásai, mind az Xbox 360, mind pedig az eladási listákat vezető Nintendo Wii mögött el vannak maradva. Ennek az oka valószínűleg a játékgép borsos ára. A Blue-ray lejátszóval felszerelt és a legújabb játékokat futtató konzolért kevesen fizetnek 400 dollárt a recesszió idején. A Playstation 2 viszont továbbra is kelendő, bár már mások vásárolják, mint megjelenésekor. Míg egy évtizede a játék fanatikusok kedvence volt, ma elsősorban az alacsony keresetűek és családok veszik az eredeti ár harmadáért árult és az eredetinél jóval vékonyabb játékgépet.

A konzol népszerűvé válásához hozzájárult a beépített DVD lejátszó, ami annak idején egy technikai újításnak számított és hogy olyan, máig népszerű játékok mutatkoztak be rajta mint a Grand Theft Auto a Guitar Hero vagy az SSX sorozat. A Sony nem tervezi a Playstation 2 gyártásának a leállítását a közeljövőben és továbbra is ad ki játékokat hozzá.

Forrás: ICTpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xbox720.blog.hu/api/trackback/id/tr53879613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása