HTML

2009.02.23. 15:38 hmolnarj

A hackerek rászálltak az Xbox játékosokra

Címkék: biztonság xbox xboxlive

A játékban vesztes hackerek a valóságban vágnak vissza az Xbox játékosoknak, akik ráadásul 20 dollárért bárkinek az internet-hozzáférését megbénítják. Ingyen pontokat pedig ne reméljen senki.

Mostanság alaposan nézzék meg az Xbox játékosok, hogy kivel játszanak az interneten keresztül, mert egy győzelem ára igen borsos lehet. A BBC értesülései szerint ugyanis az elmúlt hetekben megszaporodtak az Xbox Live fiókok elleni Deniel of Service (Dos) támadások, amit a játékban vesztes, bosszúéhes hackerek követnek el.




A támadók azt használják ki, hogy a konzolok is egy IP-címmel kapcsolódnak a netre, amelyre rászabadítják a korábban uralmuk alá vont zombi gépeket. Akik pedig folyamatos kérésekkel teljesen megbénítják az internet-szolgáltatást. A kárvallott felhasználó pedig nem csak a netes Xbox játékból szorul ki így, de az internet elérésének is búcsút mondhat. S ez már nem játék.

Ezen felül aggasztó lehet az is, hogy már nem csak a bosszúvágy szolgál motivációként, hanem a pénzszerzés is. A hackerek ugyanis a mélyebb-informatikai tudással nem rendelkező felhasználóknak is segítenek, hogy ők is megbénítsák legyőzőjük internet-kapcsolatát. Szolgálataikért - a BBC információ szerint - csupán 20 dollárt kérnek. Cserébe elérhetővé teszik azt a programot, amely a Dos támadást elvégzi az Xbox Live hálózaton belül.

Nincs ingyen ebéd
S ide tartozik egy korábbi hír is, amely szerint akár hitelkártya adataikat, összegyűjtött játékospontjaikat és megvásárolt játékaikat is elveszthetik azok az Xbox felhasználók, akik ingyenes Microsoft pontok reményében illetéktelen kezekbe adják felhasználónevüket és jelszavukat. A pénzért megvásárolható Microsoft pontok fizetőeszközként szolgálnak az Xbox játékkonzolhoz különböző kiegészítő tartalmakat árusító Xbox Live felületen. Az internetes bűnözők megszerzik a játékosok belépési adatait, így hozzáférhetnek azok személyes és hitelkártya adataihoz, elkölthetik a Microsoft pontjaikat, de akár elvehetik az elsősorban presztízsértékű játékospontjaikat (gamerscore) is.

Az elkövetők legtöbbször ingyenes pontokat ígérnek a gyanútlan felhasználóknak. Az adathalász weboldalakra irányító üzenetek sokszor játék közben, maguktól a játéktársaktól érkeznek, de a YouTube-on is számos hamis útmutatót találhatunk.

Egy kamu videó:

Forrás: pcworld.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xbox720.blog.hu/api/trackback/id/tr99960861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása