HTML

2009.01.13. 14:10 hmolnarj

Nem kapkodnak az Xbox720 készítői

Címkék: microsoft piac xbox720 playstation4 wiii

A konzolok karácsonyi sikerei után a napokban sok pletyka látott napvilágot a következő generációs konzolok megjelenésével kapcsolatban, ám a legfrissebb hírek szerint 2011-nél korábban se az Xbox 720, se a Playstation 4, se a Wiii megjelenésének nincs realitása. "Teljesen felesleges egy szebb és gyorsabb konzolt készíteni...A jelen konzolgeneráció életciklusa – és most nemcsak az Xboxokról beszélek, hanem a Wii-t és a PS3-mat is ide értem – valószínűleg hosszabb lesz, mint a korábbi generációké” - nyilatkozta Robbie Bach, a Microsoft szórakoztató elektronikai részlegének elnöke a Mercury News kérdésére.


Emiatt az elemzők szerint legkorábban 2011 körül van realitása az egyelőre xbox720 kódnéven futó konzol megjelenésére, amely időpont a gazdasági krízis hatására még tovább tolódhat. Egy Bach által emlegetett szebb és gyorsabb konzol, prémium árral ugyanis bukásra lenne ítélve, főként ha az nem kínál újfajta játékélményt. amelyre egyébként Redmondban törekszenek a Wii sikereit látva.

Az Xbox 360 lecserélése azért sem időszerű, mert a 2005-ben megjelent konzol nagyon jól muzsikál a piacon. Eddig 17 millióan csatlakoztak a Windows Live hálózatához, és csak Amerikában 3,3 millió készüléket adtak el 2008 decemberéig (s ebben még nincs benne a karácsonyi időszak). Miközben a Wii 8 milliós, a Playstation 3 2,8 milliós eladással büszkélkedhetett. Emiatt a Sonynak lenne talán oka sietni, de a cég illetékesei is tíz éves életciklust emlegetnek a konzoljuk kapcsán, így lehet, hogy 3-4 éven belül megelégszik minden gyártó a jelenlegi konzoljával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xbox720.blog.hu/api/trackback/id/tr70874855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása